Alles wat u moet weten over screenprotectors

U wilt natuurlijk uw smartphone zolang mogelijk in de allerbeste staat houden.U wilt natuurlijk uw smartphone zolang mogelijk in de allerbeste staat houden. Met een hoesje beschermt u de behuizing van uw smartphone, maar ook het beeldscherm heeft goede bescherming nodig. Daarom is een goede screenprotector echt een aanrader. Maar hoe werkt een screenprotector precies en welke verschillen zijn er? Dat leggen we u graag uit!


beeldscherm heeft goede bescherming nodig. Daarom is een goede screenprotector echt een aanrader. Maar hoe werkt een screenprotector precie

en welke verschillen zijn er? Dat leggen we u graag uit!

Soorten screenprotectors 

 

Er zijn verschillende soorten screenprotectors. Van een folie tot een anti-blue light screenprotector. Maar wat is nu het verschil en welke screenprotector is het beste? Dat is afhankelijk van uw voorkeuren.

 

Glazen screenprotector (meest gekozen)
De gehard glas screenprotectors zijn wat dikker en minder flexibel dan de screenprotectors van folie. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van echt glas. De screenprotector vormt een tweede laag glas over uw beeldscherm. Het is extra krachtig materiaal waardoor uw smartphone niet alleen beschermd is tegen krassen, stof en vuil, maar ook tegen barsten. Als u uw smartphone laat vallen, komen er eerder barsten in de screenprotector en niet in het beeldscherm zelf.

 

Welke soorten gehard glas zijn er:

 

- Case-Friendly Gehard Glas 
Als een screenprotector case friendly is, houdt dat in dat de screenprotector iets kleiner is dan het beeldscherm. Hierdoor houdt u ongeveer 2mm vrij tussen de protector en hoes. (aanrader bij ruggedized hoezen!)

 

- Edge to Edge Premium Gehard Glas
De screenprotector bedekt de hele voorzijde van jouw toestel en is mooi afgewerkt met zwarte randen. Bij deze screenprotector plakt enkel de rand op het toestel in plaats van het hele scherm. Let op! Met ruggedized hoezen, kan het voorkomen dat de hoes, de screenprotector van het scherm duwt doordat deze over het hele scherm valt. 

 

- Privacy Screenprotector
Met een privacy screenprotector is het alleen mogelijk om uw toestel te lezen als u deze recht voor u heeft. Vanaf de zijkanten is het scherm geheel zwart, waardoor er niemand ongevraagd met u mee kan lezen/ kijken. 

 

- Anti-bacterieel
Dankzij de speciale zilver ionen die in deze screenprotector verwerkt zijn, worden 99,99% van de meest voorkomende bacteriën gedood.

 

- Anti Blue Light Screenprotector
Een screenprotector met een blue light filter, filtert het blauwe licht uit uw beeldscherm. Dit is minder vermoeiend voor uw ogen. 

 

- Screenprotector met Camslider
U geniet van ultieme privacy wanneer u de smartphone gebruikt. Deze screenprotector heeft een ingebouwd schuifje waarmee u de selfie camera afsluit. Wanneer u een selfie wenst te maken, schuift u de camslider gewoon weer open

 

- Anti Glare Screenprotector
Een speciale coating zorgt voor duidelijk zicht bij veel zonlicht.


Folie screenprotector
Wat kenmerkend is voor folie screenprotectors, is dat ze erg dun zijn. Daarnaast zijn ze ook erg flexibel, precies zoals de naam al doet vermoeden. De folie screenprotector beschermt het beeldscherm van uw smartphone tegen krassen, vuil en stof. Zo blijft uw beeldscherm langer intact en is makkelijk schoon te maken. 

 

Paper feel screenprotector (tablet)
Schrijf en teken jij vaak op je tablet? Dan is deze Paper Feel screenprotector van Accezz onmisbaar. De screenprotector heeft een papier-achtige afwerking, waardoor het voelt alsof je op echt papier aan het schrijven of tekenen bent. 
Op een normale screenprotector of zelfs zonder screenprotector is schrijven of tekenen op een tablet soms moeizaam. Je vinger blijft soms hangen of een styluspen glijdt niet lekker over het scherm. Dat probleem is met deze Paper Feel Screenprotector opgelost.
Ook biedt de screenprotector bescherming tegen stof en krassen.

 

Het aanbrengen van een folie screenprotector

 

Het aanbrengen van een screenprotector kan best lastig zijn. Er zit een klein verschil in het plaatsen van een folie screenprotector en het plaatsen van een glazen screenprotector. Hieronder vind u stap voor stap wat u moet doen en kunt u zelfs een filmpje bekijken! 

 

Stap 1: Maak uw scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.

Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op uw beeldscherm vallen. Let op: U kunt de screenprotector niet meer van het scherm halen!

Stap 3: De screenprotector hecht zich in op sommige plekken direct met uw beeldscherm. Trek met uw vinger een streep van boven naar beneden over het beeldscherm. Zo is de screenprotector overal goed vastgeplakt. 

Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Zijn alle luchtbellen verdwenen? Trek tot slot de bovenste laag van de screenprotector af.

 

Wil je graag beeld bij deze uitleg? Dat kan! Bekijk hier het filmpje. 

 

Het aanbrengen van een glazen screenprotector

 

Stap 1: Maak uw scherm schoon. Verwijder alle stofdeeltjes en zorg dat er geen vingerafdrukken te zien zijn.

Stap 2: Haal de eerste laag van de screenprotector. Bepaal aan de hand van de uitsparingen de juiste plek. Laat de screenprotector vanaf een kleine afstand op uw beeldscherm vallen.

Stap 3: De screenprotector hecht zich grotendeels zelf direct aan het beeldscherm. Gebeurt dit niet? Trek dan met uw vinger een streep door het midden van je beeldscherm. 

Stap 4: Last van luchtbellen? Pak een pasje en veeg de luchtbellen naar de zijkant van het scherm. Lukt het niet om alle luchtbellen te verwijderen? Plak dan de screenprotector opnieuw op. Doe dit alsvolgt. Til een hoekje van de screenprotector een klein stukje omhoog en veeg in één beweging de screenprotector weer op het scherm. Let op: doe dit niet te vaak! Dan blijft de screenprotector niet meer plakken.

 

Wilt u graag beeld bij deze uitleg? Bekijk dan hier het filmpje!

 

Een screenprotector verwijderen

Is uw screenprotector beschadigd of wilt u gewoon een nieuwe? Dan kunt u op een een simpele manier de screenprotector verwijderen. 

 

Stap 1: Kies de hoek uit, waar uw screenprotector het minst beschadigd is.  

Stap 2: Ga met uw nagel onder het minst beschadigde hoekje en til de screenprotector langzaam omhoog. De screenprotector komt nu vanzelf los en u kunt deze er helemaal aftrekken. 

Let op: bij de glazen screenprotector kan soms wat glas loskomen.

Stap 3: Nu de screenprotector is verwijderd, kunt u het beeldscherm schoonmaken met een microvezeldoekje.

 

Touchscreen werkt niet meer optimaal?

 

Kan ik de gevoeligheid van mijn touchscreen aanpassen? Dat kan:

Apple: Instellingen → Toegankelijkheid → Aanraken → Aangepaste aanraking

Android: Instellingen → Display → Aanraakgevoeligheid