Welke oplader heb ik nodig?

Wij vertellen u graag alles over de verschillende typen opladers voor uw smartphone.

Wilt u een nieuwe oplader kopen? Dan is het belangrijk dat u de juiste oplader koopt die past bij uw smartphone. Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar het is lastiger dan u denkt. Er zijn tegenwoordig talloze opladers te vinden, wat de keuze niet makkelijker maakt. Welke opladers zijn er dan precies? 

Welke oplader voor een iPhone?

Het aanschaffen van een nieuwe iPhone oplader is gelukkig niet zo ingewikkeld. Tegenwoordig zijn alle iPhones voorzien van een Lightning aansluiting. Hierdoor kunt u eigenlijk niet de fout maken om een verkeerde iPhone oplader te kopen. Daarnaast bespaart het u ook nog eens kosten én het is duurzaam! Als u een nieuwe iPhone koopt, heeft u niet telkens een nieuwe oplader nodig. U kunt gewoon uw oude oplader blijven gebruiken. Een ander bijkomend voordeel is, dat u opladers makkelijk met mensen kunt delen, indien ze een iPhone hebben natuurlijk.  Superhandig!

Welke oplader voor een Android?

Heeft u geen iPhone? Dan heeft u waarschijnlijk een Android telefoon. Deze smartphones draaien op een Android besturingssysteem. Dit zijn smartphones van onder andere Samsung, Huawei en Motorola. Wilt u de volledige lijst met merken inzien? Ga dan naar de FAQ, onderaan dit artikel.

Het aanschaffen van de juiste Android oplader kan soms wat lastig zijn. Niet gek ook, want er zijn ontzettend veel verschillende Android telefoons. Sommige zijn spiksplinternieuw, andere zijn al een aantal jaar oud en sommige stammen misschien wel uit de begintijd van Android. Maar welke oplader is voor Samsung of een andere Android telefoon geschikt? Sinds een aantal jaar zijn zo goed als alle Android telefoons voorzien van een USB-C aansluiting. Daarvoor was Micro USB de norm, daarvoor Mini USB en daarvoor verschilde de aansluiting zelfs per telefoon. Omdat de aansluiting in de afgelopen jaren steeds veranderd is, zijn er veel telefoons in de omloop die allemaal een verschillende aansluiting hebben. Daarom is het belangrijk dat u van tevoren goed nakijkt over welke aansluiting uw smartphone beschikt. Dit kunt u terugvinden bij de specificaties van uw smartphone.

Welke adapter heeft u nodig?

Bij een oplader hoort niet alleen een kabeltje, maar ook een adapter. Maar wat is een adapter en welke adapter heeft u voor uw telefoon nodig? Simpel gezegd gebruikt u een adapter om uw telefoon van stroom te voorzien. De adapter is verbonden met het stopcontact en haalt hier spanning en stroom uit. Vervolgens zorgt de adapter ervoor dat de juiste hoeveelheid spanning en stroom uw telefoon ingaat. Wilt u een nieuwe adapter kopen? Dan is het slim om een originele adapter aan te schaffen. Dit is een adapter van het merk zelf, dus bijvoorbeeld van Apple, Samsung of Huawei. Dan weet u zeker dat u een adapter aanschaft die de juiste ingangsspanning (input) en uitgangsspanning (output) levert. Deze adapters zijn in de meeste gevallen geschikt voor alle modellen binnen het merk zelf. 

Draadloos opladen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om uw telefoon draadloos op te laden. Maar wat is draadloos opladen en werkt het bij elke telefoon? Om te beginnen is het handig om te weten wat draadloos opladen precies is. Het gaat om een proces waarbij elektrische energie via een magnetisch veld wordt getransporteerd tussen twee objecten. Hierdoor is er geen kabel meer nodig. Echter kan de naam wat misleidend zijn. De draadloze oplader zelf dient namelijk wel met een stopcontact verbonden en beschikt dus wel over een kabel. Uw telefoon leg je vervolgens op de draadloze oplader en begint meteen met opladen. Helaas is deze technologie nog niet op alle smartphones beschikbaar.  Uw smartphone heeft Qi-technologie nodig. Dit zorgt ervoor dat uw telefoon wordt opgeladen zodra het toestel in contact komt met een Qi-laadstation (draadloze oplader). Wilt u weten of uw smartphone beschikt over Qi-technologie? Bekijk dan de specificaties.

Snelladen

Iedereen heeft het maar druk. We leven gehaast en hebben voor veel dingen eigenlijk geen tijd. Een van die dingen is het wachten totdat uw telefoon helemaal is opgeladen. Een lege telefoon is ook geen optie, want die heeft u nodig voor al uw dagelijkse bezigheden, maar hoe lost u dit probleem dan op? Nu komt snelladen om de hoek kijken. Een snellader stuurt een hoger vermogen door de oplaadkabel heen, waardoor uw smartphone sneller vol zit. Ook voor snelladen geldt, dat dit niet met alle smartphone mogelijk is. U heeft een oplader nodig die snelladen ondersteunt én een smartphone nodig die snelladen ondersteunt. Of uw smartphone snelladen ondersteunt, kun u terugvinden bij de specificaties over uw smartphone.

FAQ

Originele of imitatie oplader, wat is het verschil?
Wilt u 100% zeker zijn dat u de juiste en een goede oplader koopt, dan is het slim om een originele oplader te kopen. Het nadeel hiervan is dat originele opladers vaak een stuk prijziger zijn dan imitatie opladers. Wilt u toch een imitatie oplader aanschaffen? Let dan goed op de aansluiting en de kracht van de oplader. Let er ook goed op dat de oplader of uw telefoon bij het gebruik van een imitatie oplader niet warm wordt. Is dit het geval? Dan is het beter om de imitatie oplader niet meer te gebruiken.

Welke merken hebben een Android besturingssysteem?
Alcatel
ASUS
General Mobile
Google
Honor
HTC
Huawei
Lenovo
LG
Motorola
Nokia
OnePlus
Oppo
Samsung
Sony
Wiko
Xiaomi
ZTE